« Consistency ikey,
maavergeet jniet

om ook dwerkelijkheid
tlaten zien?

Wanmens,
wabejinconsequent.

Jlijkt net
echt. »

s e r v i c e

ik schrijf
“identiteit”

o f

De drijfveren die jij aan de binnenkant voelt kriebelen, manifesteren zich aan de buitenkant, in de vorm van jouw dienst of product.

Maar, hoe geef je daar de juiste woorden aan?

Je hebt in principe te kiezen (uit een kwart miljoen dikkevandalen-woorden), maar toch lijkt is het Nederlands soms niet toereikend… Natuurlijk is het niet toereikend! Een gevoel onder woorden brengen is gewoon gekkenwerk.

En dat is precies waar ik kom kijken.

Ik kom verhaal halen, gooi het in mijn conceptuele machine en giet het in de passende taalvorm van een webtekst, videotekst of socialmediacampagne.

Wil je een sterke basis zetten voor jouw beeldtaal en zo jouw merk laten beleven? Start met een merkmanifest →

o v e r

Ik heet
milou salemans

o f

Mijn tweede naam is Christianne en mijn moeder is een Kollewijn. Ik ben gefascineerd door contradicties en hun rode draden. Ik houd van brood, zon, dansen, Jean-Luc Godard en schoonheid in tekst, muziek en bil beeld. Ik ben geen snob, maar gewoon een flowerboy en denk vaker aan Kanye dan ik zou willen.

De combinatie van mijn aangeleerde Nederlandse taalkennis en Kollewijn-dna brengen een speelveld met zich mee. Taal is in eerste plaats een uiting; taalregels bieden een handig model om het schrift op te baseren, maar zijn geen wet. Tussen deze twee elementen heb ik vrij spel.

Daarnaast ben ik altijd onder invloed van de films, literatuur en muziek die op dat moment mijn aandacht hebben. Maar, ik laat me net zo goed inspireren door naar mijn medemens te luisteren. (Ze moesten eens weten wat voor mooie dingen ze zeggen.)

2018 – 2022: zelfstandig copywriter bij Bureau Buro (voorheen “stommelou”)
2016 – 2018: tekstschrijver in loondienst binnen de online marketing en vastgoedmarketing
2013 – 2015: docent Nederlands voor het vmbo-b t/m vwo+ in de onderbouw van het VO
2008 – 2012: o.a. bar en bediening in de horeca, modemeisje bij Kiki Niesten

Opleidingen: Lerarenopleiding Nederlands HAN (afgerond met extra vakken aan de Radboud Universiteit – Nederlandse Taal en Cultuur), Lerarenopleiding Engels HAN (propedeusejaar), Kunstwetenschappen KU Leuven (keihard gefaald)

Back To Top