Bureau Buro is
freeeelance of zzp
conceptueel copywriter
en creatief tekstschrijver
in Nijmegen

o v e r

milou salemans

o f

Mijn tweede naam is Christianne en mijn moeder is een Kollewijn. Ik ben gefascineerd door contradicties en hun rode draden. Ik houd van brood, zon, dansen, Jean-Luc Godard en schoonheid in tekst, muziek en bil beeld. Ik ben geen snob, maar gewoon een flowerboy.

De combinatie van mijn aangeleerde Nederlandse taalkennis en Kollewijn-dna brengen een speelveld met zich mee. Taal is in eerste plaats een uiting; taalregels bieden een handig model om het schrift op te baseren, maar zijn geen wet. Tussen deze twee elementen heb ik vrij spel.

Daarnaast ben ik altijd onder invloed van de films, literatuur en muziek die op dat moment mijn aandacht hebben. Maar, ik laat me net zo goed inspireren door naar mijn medemens te luisteren. (Ze moesten eens weten wat voor mooie dingen ze zeggen.)

2018 – 2022: zelfstandig copywriter bij Bureau Buro (voorheen “stommelou”)
2016 – 2018: tekstschrijver in loondienst binnen de online marketing en vastgoedmarketing
2013 – 2015: docent Nederlands voor het vmbo-b t/m vwo+ in de onderbouw van het VO
2008 – 2012: o.a. bar en bediening in de horeca, modemeisje bij Kiki Niesten

Opleidingen: Lerarenopleiding Nederlands HAN (afgerond met extra vakken aan de Radboud Universiteit – Nederlandse Taal en Cultuur), Lerarenopleiding Engels HAN (propedeusejaar), Kunstwetenschappen KU Leuven (keihard gefaald)

Back To Top