foto: “Bureau Buro”

foto: “Milou”

Wie denk ik
wel niet
dat ik ben?

Wel

Milou Salemans
Nimweegse
Taalliefhebber
34

Niet

Malou Salesman
Hollandsch
Taaln*zi
Mid-dertig

Mijn tweede naam is Christianne en mijn moeder is een Kollewijn. Ik ben gefascineerd door contradicties en hun rode draden. Ik houd van brood, zon, dansen, vergeelde boeken en JEAN-LUC GODARD. Ik bewonder schoonheid in tekst, muziek en bil beeld. Ik ben geen snob, maar gewoon een flowerboy en denk vaker aan Kendall Roy dan ik zou willen.

moers-
taal

De combinatie van mijn Kollewijn-dna en aangeleerde Nederlandse taalkennis brengt een speelveld met zich mee.

Een speelveld waar:

taal in eerste plaats een uiting is;
taalregels een handig model bieden om het schrift op te baseren, maar geen wet zijn.

Tussen deze twee elementen heb ik vrij spel.

ONDER
INVLOED

Ik ben altijd onder invloed van de films, literatuur en muziek die op dit moment mijn aandacht hebben. Maar, ik laat me net zo goed inspireren door naar mijn medemens te luisteren. (Ze moesten eens weten wat voor mooie dingen ze zeggen.)

momenteel ben ik
onder invloed van:

Film
Andrei Tarkovsky

Literatuur
Melissa Broder

Muziek
Zwangere Guy

KOE-
RI-
KOE-
LOEM

Zelfstandig copywriter bij Bureau Buro (voorheen “stommelou”)

2018  2023

Tekstschrijver en webredacteur binnen de online marketing en vastgoedmarketing

2016 – 2018

Docent Nederlands voor het vmbo-b t/m vwo+ in de onderbouw van het voortgezet onderwijs

2013 – 2015

o.a. webmasterassistent, bar en bediening in de horeca, modemeisje bij Kiki Niesten

2008 – 2012

Lerarenopleiding Nederlands HAN (afgestudeerd met extra vakken aan de Radboud Universiteit – Nederlandse Taal en Cultuur) + Lerarenopleiding Engels HAN (propedeusejaar) + Kunstwetenschappen KU Leuven (faaljaar)

2006 – 2013