Webteksten laten schrijven (en waarom je dat laat doen door een copywriter en niet door dat talige familielid)

Webteksten laten schrijven door dat talige familielid. Webteksten laten schrijven door de ik-ga-zo-lekker-op-woorden-hobbyist. Webteksten laten schrijven door de creatieve collega (die nog wat uren moet vullen)… Neen. Neen. Neen. Doe het niet. Voor webteksten heb je een staaltje vakkundigheid nodig. Voor webteksten heb je een copywriter nodig.

 

Wat kan een copywriter wat de hobbyist niet kan?

Een vakkundige copywriter weet alles van webteksten schrijven. Dan hebben we over de juiste teksten op de juiste plekken, de beste koppen, de rakende woorden… Maar dan ben je er nog niet. Want, nog belangrijker: een copywriter schrijft teksten die onderdeel uitmaken van jouw algehele merkidentiteit  ̶  volledig in balans met jouw huisstijl en merkuitingen.

 

Webteksten laten schrijven, als onderdeel van merkidentiteit

Helaas worden teksten vaak als laatste onderdeel aan een website toegevoegd. Want och, die ene werknemer kan best goed schrijven, dus die kan het toch wel doen? Zonde. “Iemand die goed kan schrijven” is namelijk geen copywriter, laat staan een creatief copywriter – die zich bezighoudt met het weergeven en laten beleven van merkidentiteit, in woorden.

Wanneer je een website laat maken, schakel je een copywriter juist in aan het begin van het traject. Want net zo goed als de webdesigner, grafisch ontwerper en/of fotograaf wil die precies weten:

  • waar een organisatie voor staat
  • wat ze willen uitdragen
  • wie ze willen raken

Als onderdeel van jouw merkidentiteit-team geven zij de passende woorden aan jouw merk. Deze woorden laten het publiek jouw merk beleven.

 

Laten beleven in plaats van letterlijk weergeven

Een copywriter zoekt de juiste woorden voor jouw webtekst. Een hele kunst, omdat iets in woorden laten beleven iets heel anders is dan het letterlijk weergeven. Want je kunt letterlijk vertellen dat je “passie”, “kwaliteit”, “kennis” en een “hands on-benadering” in huis hebt… Maar dat zegt iedereen. Een copywriter vindt de passende woorden die in synergie zijn met jouw webdesign, logo, kleuren en foto’s – die samen jouw merkidentiteit weergeven.

 

Merkidentiteit laten beleven vs. Informatie geven

Bij een goede webtekst draait het overigens niet alleen maar om het weergeven van jouw merkidentiteit in woorden. We willen jouw bezoeken namelijk jouw merk laten beleven, maar we willen ook simpelweg de informatie geven waar die naar op zoek is. Wat Bureau Buro betreft zet je met een goede webtekst precies die twee elementen neer: identiteit en informatie.

Deze twee elementen verdeel je over jouw website. De Home- en Over-pagina zijn bijvoorbeeld ideale plaatsen om los te gaan op jouw identiteit: op de Home vindt de eerste indruk plaats, op de Over juist een stukje verdieping. Op een Diensten-pagina wil je met name concreet zijn: hier plaats je concrete informatie en zorg je dat de bezoeker gauw de informatie vindt die hij zoekt.

Een copywriter weet precies welke toon op welke plek passend is.

Webteksten laten schrijven

Wil jij webteksten laten schrijven? Komt mooi uit: Bureau Buro is copywriter! (Joh.) Wij kunnen jouw merkidentiteit in woorden laten beleven, maar zorgen ook dat de informatie die je wil meegeven zo helder mogelijk wordt omschreven. Naast webteksten schrijven wij ook voor video, merkmanifesten, brochures, cases (projectresultaten) en meer.

E-mail naar: milou@bureauburo.com
Of bel: 06-253 283 73