Entreo

Bedrijf: Entreo
Dienst: Sportplatform
Opdrachtgever: Nick Barten NICKS
Opdracht: Voice over-tekst

Een creatieve voice over-tekst in opdracht van Entreo in samenwerking met NICKS. De voice over brengt de boodschap over: iedereen is sportief.

In gesprek met Entreo kwam naar voren dat ze een brede groep sporters wilden aanspreken, waarbij zij liever spraken over ¨bewegers¨ dan ¨sporters¨. Waarom? De term ¨bewegers¨ vonden zij inclusiever dan ¨sporters¨, want er zijn genoeg mensen die wel degelijk bewegen, maar zichzelf niet als een ¨sporter¨ zouden bestempelen. Daar zat zeker wat in, en ik hou van een inclusieve aanpak! Echter, het deed me ook denken aan mezelf als schoolgaand kind/puber/adolescent. Ik dacht toen ook altijd dat ik niet sportief was. Want? Ik hield niet van gymmen. Ik zat niet op voetbal, hockey of tennis. Ik haatte hardlopen. En ik was niet mager. Dus ik was niet sportief… Toch? Toch fietste ik dagelijks heel wat kilometers af, speelde fanatiek buskruit met de buurt, had twee keer dansles in de week en danste ook nog op school. Ik was wel degelijk sportief, maar misschien niet op dezelfde manier zoals ik dat bij mijn klasgenoten zag. Moeten we in dat geval inderdaad niet meer spreken over in termen van ¨sporters¨ of ¨sportief¨, of heeft de term zijn werkelijke betekenis verloren? Uiteindelijk draait de term ¨sportief¨ om bewegen met plezier, maar ook om je eigen verlies erkennen en de winst aan een ander gunnen. Beide oorspronkelijke betekenissen zijn dus juist heel inclusief en positief!

Met als uitgangspunt om die positieve oorspronkelijke betekenis van de term ¨sportief¨ weer naar voren te brengen en in het bedrijfsleven te integreren, schreef ik de tekst voor Entreo.

Sportief.
Het is niet iets,
wat je moet worden.

Je bent het al
elke dag:

wanneer je achter de feiten aan rent, balletjes opgooit, afspraken inschiet, presentaties erin fietst, problemen tackelt, over issues spart, knopen doorhakt

Sportief is geen kwestie van je bent het
of je bent het niet.
Sportief is per definitie:
bewegen met plezier;
samen ergens voor gaan,
iets gunnen aan elkaar.

Die connectie
is wat ons beweegt.

Doe je mee?

Entreo
In verbinding, in beweging

Back To Top