p r o d u c t

merkmanifest

o f
Laten we beginnen met een manifest: jouw merkpamflet.

Met een manifest laat je jouw merk beleven en zet je de basis voor jouw beeldtaal — al jouw online en offline uitingen, die in één lijn verschijnen. Het manifest draagt jouw identiteit uit, die niet eenzijdig is, maar verweven met: jouw visie en missie, jouw doelgroep en jullie gedeelde waarden.

bedoeling

Het manifest moet met name intern raken om vervolgens ook extern naar buiten te kunnen worden gedragen. Ik maak je eerst enthousiast over jouw eigen merk, daarna is de rest van de wereld aan de beurt.

Een manifest is nooit hetzelfde. Het manifest is geheel afhankelijk van jouw drijfveren, geloofsovertuigingen en karaktereigenschappen. Hierdoor is de boodschap altijd anders, uniek en onderscheidend. Net als de manier van schrijven. Wel staat dit altijd vast: het manifest vertelt jouw verhaal, op een soms beeldende, soms ritmische en soms poëtische wijze. Het ligt er maar net aan welke vorm, volgens mij, bij jou past.

manifestatie-
motivatie

Met een manifest beschik je over een uiting die jouw merkidentiteit weergeeft en waar je altijd op terug kan vallen. Hiermee worden jouw uitingen ook consistent en herkenbaar: belangrijke ingrediënten voor een merk en dé manier om fans te creëren.

De woorden en wijze die in het manifest naar voren komen, kunnen direct worden ingezet voor andere uitingen, die aan de doelgroep laten zien: dit zijn wij, maar ook zeker, dit ben jij. Bijkomend hangt het manifest als een paraplu boven alle uitingen, die samen de complete identiteit uitdragen, zoals:

– Een pay-off
– Blogs
– Socialmediaberichten
– Advertenties
– Brochures
– Nieuwsbrieven
– Relatiegeschenken

Back To Top