De creatief tekstschrijver (dat ben ik!)

Wellícht zoek je een creatief tekstschrijver. Wellícht ben je hier dan ook terecht gekomen met de zoekopdracht “Creatief tekstschrijver”. Wellicht? Allicht! Maar goed, voor zover het verstoppen van zoekwoorden op de juiste plekken (ziet u me, meneer Google?), nu volgt de info die je echt wil weten:

• Wat doet een creatief tekstschrijver?
• Wanneer heb je een creatief tekstschrijver nodig?
• Hoe gaat dat in zijn werk?

Wat doet een creatief tekstschrijver?

Wat een creatief tekstschrijver doet, kan ik alleen maar uitleggen vanuit mijn eigen perspectief. Wat mij betreft schrijft een creatief tekstschrijver teksten die niet puur informatief of online vindbaar zijn, maar een flinke dosis verbeelding en beleving met zich meebrengen.  Dit zijn bijvoorbeeld:

• Teksten die jouw merkidentiteit weergeven en laten beleven;
• Teksten die inspelen op de belevingswereld van jouw lezer;
• Teksten die een glimlach opwekken en/of een actie laten uitvoeren;

 

Zo’n creatieve tekst (die ik voor jou kan schrijven,) is bijvoorbeeld geschikt voor:

• Jouw website
• Een video
• Drukwerk

 

En stel, jij wil zo’n tekst, dan werkt dat dus niet zo:

“Heee Milou, jij schrijft zo leuk. Wij hebben er helemaal vertrouwen in, doe jij maar gewoon je ding!”

Hoe leuk je ook vindt dat ik schrijf… Ik heb wel input nodig. Deze input haal ik uit een gesprek met jou: de opdrachtgever. In dit gesprek kom ik erachter wat je wil uitdragen, met welk doel en aan wie.

Bekijk voorbeelden van al mijn creatieve projecten (voor web, film, drukwerk) in mijn Portfolio →

Wanneer heb je een creatieve tekstschrijver nodig?

Een creatief tekstschrijver schrijft teksten waar de nodige verbeelding en beleving bij komt kijken. Maar, hoe weet je of jij dat nodig hebt?

Vraag jezelf simpelweg af wat je wil dat jouw tekst bewerkstelligt: wil je puur informeren, of vindbaar zijn, of wil je jouw bezoekers/kijkers/klanten jouw merk laten beleven?

Er is namelijk helemaal niks mis mee als jouw blog, handleiding of technische beschrijving niet dat stukje beleving heeft: hier zitten mensen soms niet op te wachten. Maar, gaat het om teksten voor jouw website, een campagnevideo of social media? Dan wil je juist wél jouw merkidentiteit weergeven en de doelgroep prikkelen! En dan roep je dus de hulp in van een creatieve tekstschrijver (of conceptueel copywriter).

Hoe gaat dat in zijn werk?

Als je mijn hulp wil inschakelen, stuur je simpelweg een mailtje met daarin:

• Wie je bent;
• Waarvoor je mijn hulp nodig hebt.

Dat mailtje stuur je naar: milou@bureauburo.com.
Ik bel je vervolgens terug, met dit telefoonnummer: 06-25328373.

Back To Top